Marjan’s levensloop in plaatjes

Wie is Marjan?

Hieronder vindt u in tekst en plaatjes in het kort mijn levensverhaal.

Geboorte

In de nacht van 1ste op 2e pinksterdag, 15 mei 1967, werd ik geboren in ons huis aan de Grebbedijk te Wageningen.

Bergmavo

Na de lagere school in Wageningen ging ik naar de Bergschool voor Christelijke Mavo in Rhenen. Elke dag op de fiets de Grebbeberg op en ook weer af. Een strenge school met veel , volgens ons, kinderachtige regels. Heerlijk om als puber tegenaan te schoppen.  Maar ook een school met volop aandacht voor culturele zaken zoals muziek en literatuur.

Korfbal

De vrije tijd bracht ik grotendeels door op het korfbalveld van SKV in Wageningen. Zelf spelen, jeugdtraining geven en lid van de activiteitencommissie. Het was ook hier waar ik  mijn eerste liefde ontmoette.

Opleiding Vakbekwaam bloemist

Na de MAVO koos ik voor de MBO-opleiding Bloemschikken/Bloementeelt in Nijmegen. Een brede opleiding met aandacht voor zowel exacte vakken, vreemde talen, commerciële vakken als natuurlijk de “groene”vakken.  Een harde leerschool waar scherpe kritiek niet werd geschuwd. Voor mij ook een tijd waar ik mijn veilige omgeving verliet en in aanraking kwam met veel andersdenkenden.

IPO Wageningen

Na de Middelbare startte ik samen met mijn vader een tuincentrum. In de eerste jaren had ik naast het tuincentrum nog parttime baantjes .

Wageningen met zijn Landbouwuniversiteit en grote onderzoeksinstituten bood voldoende kansen. Ik heb van veel korte en langerdurende klussen gedaan. Van koffieplanten verzorgen tot  bladluizen prepareren. Bij bacteriologie, virologie en bodemecologie.

Een academische werkomgeving waar ik  heb leren analyseren en rapporteren.

Tuincentrum De Gruuntjes

Ons tuincentrum, genoemd naar het buurtschap waar het zich bevond, begon steeds beter te lopen.Ik ging er meer dan fulltime aan de slag en hield me vooral bezig met de in-en verkoop van  tuinplanten  en potterie en met de administratie. Mijn vader ontfermde zich over het kweekgedeelte en de inkoop van turf-en mestprodukten.

Huwelijk en verhuizing naar Kampen

Op de veiling in Bemmel leerde ik mijn echtgenoot kennen. Na onze huwelijkdag in september 1993 verhuisde ik naar Kampen en werkte mee op zijn tuincentrum-hoveniersbedrijf

Tempo-Team Uitzendbureau

Na enkele jaren besloot ik het professionele roer om te gooien. Ik vond een baan in de financiële advisering, deed na enkele jaren een tijdelijke klus voor het NIPO en belandde uiteindelijk bij,toen nog, Werknet Uitzendbureau, nu Tempo-Team Inhouse services.  De uitzendbranche beviel me goed en ik zou uiteindelijk vijftien jaar onderdeel uitmaken van de Tempo-Team Holding. Na de geboorte van onze tweeling ging ik op parttime basis verder. De combinatie van commercieel werk en P&O taken vond ik erg uitdagend. In al die jaren zelden een saaie dag.

Windesheim HBO P&A

Toen de kinderen wat groter waren kwam ik voor de keuze te staan: of meer uren gaan werken of weer naar school. Binnen drie jaar wist ik de opleiding HBO P&A succesvol af te ronden. Een hectische maar heel leerzame tijd waar ik met veel voldoening op terugkijk.