Blog

Netwerken en kwetsbaarheid

Als je één dezer dagen eens een half uurtje over hebt raad ik je aan op YouTube een filmpje te bekijken van de Amerikaanse onderzoeker Brené Brown. Haar verhaal over haar professionele en persoonlijke zoektocht naar kwetsbaarheid is heel erg leuk om naar te luisteren. Brené heeft namelijk een aanstekelijk zelfspot en het is nog een hele mooie vrouw om te zien. Er was één zin in haar betoog die mij bijzonder raakte… Lees verder »

Workshop solliciteren

Je bent op zoek naar werk maar het lijkt wel of er bijna geen openstaande vacatures zijn. Hoe moet je dan gaan solliciteren? Acht Adviesbureau voor Arbeidszaken in Kampen kan je hierbij helpen. Kom naar mijn workshop of bel voor een afspraak. Lees verder »

Over slaplanten en netwerken

In 1986, ik was toen net van school, startte ik samen met mijn vader een tuincentrum aan de voet van de Grebbeberg in Wageningen. We kweekte zelf, vooral één-en tweejarigen en handelden in sierplanten, potterie, tuinbemesting en potgrond… Lees verder »

Ervaring versus vooroordeel

Het incident in Arnhem. Het was voor mij weer een goed moment voor grondige zelfreflectie. Want laten we over één ding heel duidelijk zijn. Dit kan niet door de beugel… Lees verder »

Afwijzing

Gisterenmorgen zag ik in het programma “Buitenhof” een interview met de canadese (ex-)politicus Michael Ignatieff. Ditmaal eens geen succesverhaal want deze charmante en “goodlooking” meneer had de verkiezingen in Canada verloren. Aan het eind van het gesprek kwam hij met een interessant statement… Lees verder »

Prijzen

Yes, je zit in de volgende ronde. Het 2e gesprek in de sollicitatieprocedure. Het moet nu toch wel heel gek lopen wil je deze baan niet binnenslepen… Lees verder »

Ontslagbescherming, hoe ver moet je gaan?

Als adviseur voor zowel werkgevers als werknemers vind ik het altijd een moeilijke discussie. Natuurlijk snap ik dat werknemers zekerheid zoeken en voor langere tijd willen weten waar ze aan toe zijn zowel financieel en ten aanzien van werkomgeving en functie. Aan de andere kant voel ik mee met de ondernemer die moet concurreren tegen nieuwe economieën waar arbeid veel goedkoper en flexibeler is… Lees verder »

Een kennismakings- gesprek is gratis en vrijblijvend en levert altijd iets op! Contact opnemen