Uit het oog, uit het hart.

Als tiener was voor mij sport datgene waar mijn leven om draaide. Ik deed aan teamsport en ik keek uit naar elke training en ieder wedstrijd. Geweldig om samen met anderen een duidelijk doel te hebben en daar voor te gaan.
Helaas had ik ook vaak last van blessures. Ik had zwakke knieën en was regelmatig voor een paar weken uitgeschakeld. Bij terugkomst duurde het altijd weer een poosje voordat ik weer echt in de groep zat. Ik weet niet of dat alleen een gevoel bij mij was maar op een of andere manier had ik niet onmiddellijk opnieuw aansluiting. Net of ik niet meer bij hoorde……. Uit het oog, uit het hart.

Als je bij een bedrijf werkt en je wordt ziek duurt het in veel gevallen niet lang om uit beeld te raken. Een griepje is nog wel te overzien. Maar als het langer dan twee weken wordt…..
Veel werkgevers worden zo opgeslokt in hun dagelijkse bezigheden dat ze er niet aan toe komen contact te onderhouden met hun zieke medewerkers. Of vinden ze het soms ook wel een beetje eng?
En dan worden een paar weken voor je het weet een paar maanden…..

Als iemand iets mankeert aan zijn gezondheid wil dat nog niet zeggen dat hij of zij helemaal op non-actief moet gaan staan. Iemand met een gebroken been kan wel de telefoon opnemen of dingen uitzoeken. Wellicht zijn er andere taken te vinden die iemand of op de werkplek of thuis voor een beperk aantal uren kan doen. En zelfs in het geval dat iemand door ernstige ziekte geen enkel werk kan verrichten… regelmatig een kopje koffie komen drinken is goed om het contact met de werkvloer te behouden en mensen niet uit het oog te verliezen. Maar dan moet de werkvloer daar ook wel even tijd voor vrijmaken en oprechte belangstelling hebben voor het verhaal van de medewerker.

uit het oog, uit het hart

Het is natuurlijk de toon die de muziek maakt. Veel werkgevers maken zich zorgen over hoge kosten bij uitstroom naar arbeidsongeschiktheid. En de aankomende transitievergoeding komt daar nog eens overheen. Allemaal redenen om zo veel mogelijk aan ziekteverzuim en preventie daarvan te doen. Maar het belangrijkste daarbij is de menselijke maat:

“Ik, werkgever, wil jou, werknemer, graag weer snel aan het werk.
Niet alleen omdat het me anders een hoop geld gaat kosten.
Maar vooral omdat ik jou heb gekozen in mijn team en ik jou en jouw talenten en vaardigheden zo veel mogelijk wil blijven inzetten.
Omdat ik het heel prettig vind om met jou te werken omdat je een fijn mens bent.
Mede daarom investeer ik in goede arbeidsomstandigheden en duidelijke communicatie.
Om jou én  jouw collega’s én het bedrijf zo gezond mogelijk te houden.”

Dus hou u werknemers goed in het oog, zodat ze niet uit je hart raken.