Acht helpt Terre des Hommes bij zoeken van vrijwilligers

Hebt u nog een paar uurtjes per week over en vindt u het leuk om in een winkel te werken?
Kinderhulporganisatie Terre de Hommes Kampen heeft ruimte voor een aantal gemotiveerde vrijwilligers voor zowel in de winkel als in het magazijn.  Minimale beschikbare tijd is 4 uur per week. Aanmelden kan bij Benno Luden 038-2301810 winkel.kampen@tdh.nl

Over de winkel:
De winkel, die wel  “De Bijenkorf” onder de tweedehands winkels wordt genoemd, is gevestigd aan de Oudestraat 151 (voormalig pand van de VVV) De openingstijden zijn van ma t/m vrij van 10.00-17.00 uur en za van 10.00-13.00 uur (onder voorbehoud)

Over Terre des Hommes:
Kinderhulporganisatie Terre de Hommes vindt dat ieder kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving zonder kinderuitbuiting. Helaas is de realiteit voor veel kinderen in ontwikkelings-landen vaak anders. Ze moeten hun lichaam verkopen, worden verhandeld als koopwaar of worden uitgebuit als arbeider.

Uitbuiting stoppen
Terre des Hommes zet zich in om deze uitbuiting te stoppen. We voorkomen dat kinderen worden uitgebuit, halen kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgen dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt hier een belangrijke rol in. We werken altijd samen met lokale project partners en zijn actief in 17 landen.

Geen onderscheid
Het VN kinderrechtenverdrag vormt de basis voor ons werk. In de hulp aan kinderen maken we geen onderscheid naar ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid. Want ieder kind heeft recht om op te groeien in een veilige omgeving zonder kinderuitbuiting.

Acht en Terre des Hommes Kampen.
Op de beursvloer Kampen van 26 maart j.l. maakte Acht en Terre des Hommes de afspraak dat Acht actief vrijwilligers zal werven voor de pas opgestarte winkel van Terre des Hommes. Acht vindt het werk van Terre des Hommes  erg belangrijk maar juicht het tevens toe dat de organisatie er mede voor zorgt dat de Oudestraat een prettig winkelgebied blijft. Tenslotte vindt Acht dat het werken in deze professionele winkel voor veel werkzoekenden een opstap kan zijn naar regulier werk in de detailhandel.