Ontslagbescherming, hoe ver moet je gaan?

Als adviseur voor zowel werkgevers als werknemers vind ik het altijd een moeilijke discussie. Natuurlijk snap ik dat werknemers zekerheid zoeken en voor langere tijd willen weten waar ze aan toe zijn zowel financieel en ten aanzien van werkomgeving en functie. Aan de andere kant voel ik mee met de ondernemer die moet concurreren tegen nieuwe economie├źn waar arbeid veel goedkoper en flexibeler is.

De wereld verandert razendsnel en wij worden geacht razendsnel mee te veranderen en ons constant aan te passen. In het nieuwe ontslagrecht wat in aantocht is, zie je meer flexibiliteit voor werkgevers maar ook meer verantwoordelijkheid om werknemers te helpen ander werk te vinden. Werknemers zullen meer verantwoordelijkheid moeten nemen over hun eigen inzetbaarheid en meer buffers moeten opbouwen voor mindere tijden. De vraag is of iedereen hiertoe in staat is.

Laaggeschoolden en starters op de woningmarkt met een tijdelijk contract zijn niet te benijden. Misschien zouden we daar als maatschappij wat meer oog voor moeten hebben.